Hur får jag tag i OVK protokoll?

Ett OVK protokoll är en offentlig handling och du kan be om att få detta från din kommuns byggnadsnämnd. Beroende på kommun kan det vara lite olika kontor som gäller. Enklast är att kontakta kommunen och fråga vilket kontor som har OVK protokoll.

Du ska kunna få aktuellt protokoll skickat till dig med e-post så det bör inte ta lång tid att få informationen om du hör av dig en vanlig vardag. Kommuner är förstås pressade i dagsläget och därför kan det ta tid att få svar men när du väl kommer i kontakt med en handläggare så är det inte många knappklick tills du har det OVK protokoll som du vill titta på.

Ägaren av byggnaden har också en kopia

Det är också så att en OVK besiktning i Stockholm leder till två kopior av OVK protokoll. En kopia skickas in till kommunen där den arkiveras. Och en kopia kommer byggnadens ägare att ha. Med andra ord kan du i en bostadsrättsförening kontakta styrelsen och be om att få se senaste OVK protokoll.

På så vis kommer du att se om senaste OVK besiktningen blev godkänd eller om det var så att det fanns fel som skulle åtgärdas. Om det rör sig om allvarliga fel är det förstås viktigt att ta reda på att dessa har rättats till.

OVK handlar ju om luften du andas varje dag. Det händer att man missar att ta hand om åtgärder utan att det händer någonting. Det beror på att kommuner inte har tid att följa upp och kontrollera att åtgärder nämnda i OVK protokoll genomförs.

Om du inser att det finns brister som inte har rättats till kan det vara klokt att ta upp detta med andra som bor i samma byggnad och med styrelsen för att se till att något till sist händer.

Hur får jag tag i OVK protokoll?

Vad kostar en energideklaration?

Vad kostar en energideklaration? När en bostad ska säljas måste det finnas en energideklaration för den. Det kostar omkring 2500 kronor att framställa denna deklaration.

Läs mer »
Vad är OVK?

Vad är OVK?

Vad är OVK? OVK står för obligatorisk ventilationskontroll. Det vill säga en kontroll av ventilationssystem som är obligatorisk enligt lag. Med OVK kan du ta

Läs mer »
Vad ingår i OVK?

Vad ingår i OVK?

Vad ingår i OVK? OVK besiktning är i första hand till för att undersöka ventilationssystemet som finns i byggnaden. Det här är en kontroll som

Läs mer »
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Cozy lumox

Whether The Job Is Big Or Small, Our Experts Can Handle It.

Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@fixmen.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@fixmen.com
ph: +1.321.989.645

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed