Vem ska betala för OVK?

Det här är en fråga som kan uppstå om du till exempel köper en lägenhet och inser att det finns en felaktig fläktinstallation i köket. När du sedan kikar på OVK för bostadsrättsföreningen och inser att den inte blivit godkänd och heller inte åtgärdats undrar du vem som ska betala för detta.

Själva OVK besiktningen är det förstås föreningen som betalar för då den gäller hela fastigheten. Men om du undrar om felet som fanns i din bostad är en kostnad som du eller föreningen ska ta är det med största sannolikhet så att du får se till att fläkten justeras eller byts ut om det krävs.

I fallet med en felaktig fläkt är det ju ett fel som beror på ägaren av lägenheten. Om det var tidigare ägare som gjorde detta fel och sedan aldrig ombads fixa det efter icke godkänd OVK är det inte mycket att göra åt saken för dig som följande ägare av bostaden.

OVK i ett privat hem

När det gäller OVK i en privat bostad är det förstås ägaren själv som får betala för denna undersökning. Då det rör ett nybygge ligger kostnaden hos ägaren för bygget. Det är alltså inte en avgift som den som köper villan ska stå för.

I och med att det är ägaren av en fastighet som har ansvar för OVK är det också ägaren som måste hantera utgiften. I en bostadsförening är det alltså en utgift som man tar hand om gemensamt.

Om det visar sig att det inte har vidtagits åtgärder efter en icke godkänd OVK kontroll är det viktigt att se på orsaken till att kontrollen inte blev godkänd. Om det handlar om stora problem är det inte läge att vänta på nästa kontroll för det handlar ju om de boendes hälsa. Och det är det dyraste vi har!

Vem ska betala för OVK?

Vad kostar en energideklaration?

Vad kostar en energideklaration? När en bostad ska säljas måste det finnas en energideklaration för den. Det kostar omkring 2500 kronor att framställa denna deklaration.

Läs mer »
Vad är OVK?

Vad är OVK?

Vad är OVK? OVK står för obligatorisk ventilationskontroll. Det vill säga en kontroll av ventilationssystem som är obligatorisk enligt lag. Med OVK kan du ta

Läs mer »
Vad ingår i OVK?

Vad ingår i OVK?

Vad ingår i OVK? OVK besiktning är i första hand till för att undersöka ventilationssystemet som finns i byggnaden. Det här är en kontroll som

Läs mer »
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Cozy lumox

Whether The Job Is Big Or Small, Our Experts Can Handle It.

Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@fixmen.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@fixmen.com
ph: +1.321.989.645

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed