En K OVK kontrollant är en person som är certifierad som sakkunnig funktionskontrollant. OVK besiktningsmannen kan ha en av två nivåer på sin behörighet:

  1. Normal som benämns som N

En N OVK kontrollant kan göra OVK besiktning i Stockholm i fastigheter som har självdrag, mekanisk frånluftsventilation med eller utan värmeåtervinning. Den här kontrollanten kan också utföra besiktning av en- och tvåbostadshus där det finns mekanisk från- och tilluftsventilation med eller utan värmeåtervinning.

  1. Kvalificerad som benämns som K

En OVK besiktningsman kan utföra OVK i Stockholm överallt. Det här är en person som klarar alla typer av byggnader och besiktningar.

Viktigt med ansvar och erfarenhet

Det är klart att en ny OVK besiktningsman också kan göra ett bra jobb. Särskilt om han jobbar för en firma som ställer höga krav. Men det är något väldigt fördelaktigt med en OVK kontrollant som har lång erfarenhet.

Med tiden lär sig en kontrollant att känna igen signaler och tecken på vissa typer av problem. Han blir också bättre på felsökning vilket spar tid och säkrar att det som behöver åtgärdas kommer att rättas till.

Utöver detta är det viktigt att komma ihåg att OVK innebär en hel del ansvar. Detta särskilt i byggnader med många bostäder som måste låsas upp för kontrollen. Personen ska ha en god känsla av ansvar och respekt för byggnaden och för de som befinner sig i den.

Det här är ju också något som leder till att den som genomför OVK besiktning är lite extra noga. Om kontrollanten förstår och bryr sig om att inomhusluften ska vara hälsosam blir det en bättre besiktning. Så enkelt är det.

Vem får utföra OVK i Stockholm?

Vad kostar en energideklaration?

Vad kostar en energideklaration? När en bostad ska säljas måste det finnas en energideklaration för den. Det kostar omkring 2500 kronor att framställa denna deklaration.

Läs mer »
Vad är OVK?

Vad är OVK?

Vad är OVK? OVK står för obligatorisk ventilationskontroll. Det vill säga en kontroll av ventilationssystem som är obligatorisk enligt lag. Med OVK kan du ta

Läs mer »
Vad ingår i OVK?

Vad ingår i OVK?

Vad ingår i OVK? OVK besiktning är i första hand till för att undersöka ventilationssystemet som finns i byggnaden. Det här är en kontroll som

Läs mer »
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Cozy lumox

Whether The Job Is Big Or Small, Our Experts Can Handle It.

Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@fixmen.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@fixmen.com
ph: +1.321.989.645

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed