Vem får utföra OVK i Stockholm?

En OVK kontrollant är en person som är certifierad som sakkunnig funktionskontrollant. OVK besiktningsmannen kan ha en av två nivåer på sin behörighet:
  1. Normal som benämns som N
En N OVK kontrollant kan göra OVK besiktning i Stockholm i fastigheter som har självdrag, mekanisk frånluftsventilation med eller utan värmeåtervinning. Den här kontrollanten kan också utföra besiktning av en- och tvåbostadshus där det finns mekanisk från- och tilluftsventilation med eller utan värmeåtervinning.
  1. Kvalificerad som benämns som K
En OVK besiktningsman kan utföra OVK i Stockholm överallt. Det här är en person som klarar alla typer av byggnader och besiktningar.

Viktigt med ansvar och erfarenhet

Det är klart att en ny OVK besiktningsman också kan göra ett bra jobb. Särskilt om han jobbar för en firma som ställer höga krav. Men det är något väldigt fördelaktigt med en OVK kontrollant som har lång erfarenhet. Med tiden lär sig en kontrollant att känna igen signaler och tecken på vissa typer av problem. Han blir också bättre på felsökning vilket spar tid och säkrar att det som behöver åtgärdas kommer att rättas till. Utöver detta är det viktigt att komma ihåg att OVK innebär en hel del ansvar. Detta särskilt i byggnader med många bostäder som måste låsas upp för kontrollen. Personen ska ha en god känsla av ansvar och respekt för byggnaden och för de som befinner sig i den. Det här är ju också något som leder till att den som genomför OVK besiktning är lite extra noga. Om kontrollanten förstår och bryr sig om att inomhusluften ska vara hälsosam blir det en bättre besiktning. Så enkelt är det.
Dela artikeln
Facebook
Twitter
LinkedIn

Offert OVK

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi snarast.