Vem ansvarar för OVK besiktningen?

Det är alltid byggnadens ägare som har ansvaret för att OVK besiktningen görs i tid och på rätt sätt. Det gäller för OVK i Stockholm och alla andra delar av landet. För vissa fastigheter innebär det OVK kontroll vart tredje år. Andra behöver bara OVK besiktning vart sjätte år.

För privata hus behövs det bara OVK då huset är nybyggt och vid ombyggnationer. Men det kan ändå vara klokt av ägare att få hjälp med skräddarsydd OVK besiktning för att till exempel se över hur energieffektivt ventilationssystemet är.

Viktigt att få effektiv OVK besiktning i Stockholm

Även om det är ägaren av fastigheten som har ansvar för OVK besiktning i Stockholm och på andra håll i Sverige är det viktigt att välja rätt företag för kontrollen. Det gäller ju att hitta felen och att åtgärda dessa på bästa möjliga sätt. Dessutom ska den som besiktigar vara väl insatt i vilka regler som gäller för det ventilationssystem som finns på plats.

Firmor som inte har så lång erfarenhet av OVK i Stockholm kan missa viktiga punkter. Även om det blir godkänd OVK kan problem med lukt och dålig värmefördelning bestå. Det här är viktigt att tänka på. För syftet med OVK är ju inte bara att följa lagen och få rapport inskickad till kommunen.

Med ansvarsfull och effektiv OVK kontroll kan ni få ner kostnader för energi såväl som bättre inomhusklimat för hälsa och välmående. Den här biten har OVK företaget ansvar för och det är viktigt att tänka på när ni väljer vem som ska komma och utföra OVK kontroll i Stockholm.

Dela artikeln
Facebook
Twitter
LinkedIn

Offert OVK

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi snarast.