Vad kostar en energideklaration?

När en bostad ska säljas måste det finnas en energideklaration för den. Det kostar omkring 2500 kronor att framställa denna deklaration. Exakt pris beror på husets storlek, vilken typ av bostad det är och givetvis också var i landet huset finns.

Energideklarationen visar hur energieffektivt huset eller bostaden är. Det här är viktig information. Inte bara med tanke på hur energieffektiviteten kan påverka säljpriset. Med hjälp av den här typen av deklaration kan vi sätta mer fokus på energikällor som är bättre både för miljö och plånbok.

Vad är en energideklaration?

Rent praktiskt så rör det sig om ett dokument. Detta dokument kartlägger den energi som används i en bostad. Den som ska köpa eller hyra en bostad vill se på en energideklaration för att förstå vilka kostnader det rör sig om.

Man använder ofta energideklarationer för att jämföra bostäder med varandra. Denna deklaration kan på så vis vara något som påverkar priset för bostaden på ett positivt eller negativt sätt. Detta beroende på hur den mäter sig med andra bostäder i samma område.

Energideklarationer behövs också för nybyggen

Ett nybygge behöver också en energideklaration. Här finns det ofta ett stort intresse av att visa upp hur nya innovationer gör stor skillnad. När man bygger nytt går det ju att implementera nya system för uppvärmning och ventilation som sänker kostnaden för energi.

Det behövs också energideklarationer för byggnader som är till för allmänt bruk. Det kan vara shoppingcentrum och andra platser där många människor rör sig dagligen.

Behöver ni energideklaration?

När en energideklaration har genomförts och registrerats med Boverket kommer den att gälla i 10 års tid. Därefter är det dags att skapa en ny. Det är den som äger bostaden som har ansvar att se till att det finns en energideklaration för hemmet. Ta en titt på när den senaste kontrollen gjordes för att se om det behövs en ny deklaration.

Vad kostar en energideklaration?

Vad kostar en energideklaration? När en bostad ska säljas måste det finnas en energideklaration för den. Det kostar omkring 2500 kronor att framställa denna deklaration.

Läs mer »
Vad är OVK?

Vad är OVK?

Vad är OVK? OVK står för obligatorisk ventilationskontroll. Det vill säga en kontroll av ventilationssystem som är obligatorisk enligt lag. Med OVK kan du ta

Läs mer »
Vad ingår i OVK?

Vad ingår i OVK?

Vad ingår i OVK? OVK besiktning är i första hand till för att undersöka ventilationssystemet som finns i byggnaden. Det här är en kontroll som

Läs mer »
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Cozy lumox

Whether The Job Is Big Or Small, Our Experts Can Handle It.

Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@fixmen.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@fixmen.com
ph: +1.321.989.645

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed