Vad kostar OVK för en lägenhet?

Hur mycket kommer det att kosta att genomföra OVK per lägenhet? Det är en fråga vars svar kommer att bero på hur en OVK besiktning kommer att se ut. Olika fastigheter kräver mer eller mindre kontroll och så är det ju viktigt att tänka på att olika ventilationssystem också kan kräva mer eller mindre kompetens.

Men om vi ska säga ett ungefärligt pris för OVK besiktning av en lägenhet där ventilationssystemet är av enklare slag blir det inte mer än några tusen kronor. Fast det kan också bli mindre eller mycket mer om det blir en komplicerad besiktning.

Viktigt med ett tydligt pris för OVK besiktning

Oavsett om du behöver OVK i Stockholm för ett flerbostadshus eller om det gäller en industriell byggnad är det viktigt med ett tydligt pris. När du ber om en offer för OVK kan du genast se om det är timpris som gäller eller ett samlat pris för hela byggnaden.

Då blir det lite lättare att klura ut vad OVK kommer att kosta för en bostad i byggnaden. Om det är timpris kan du också be om en uppskattning om hur lång tid det tar och är det fast pris är det ju bara att dividera mellan lägenheterna.

Ett fast pris är en fördel på så vis att det blir lättare att räkna ut kostnaden per bostad. Här kan du också se på möjlig rengöring av ventilationssystemet i samband med OVK besiktning. Rengöring är viktigt både för luftkvalitet just nu och för att ventilationen ska fungera bra framöver och det kan spara pengar på energiräkningen.

Vad påverkar priset för OVK?

Det finns flera saker som påverkar priser på OVK besiktning. En sak att tänka på är kompetens. Av de två behörigheterna N och K är det K som har högst rang eftersom den med K kompetens klarar av OVK i alla typer av fastigheter och för alla typer av ventilationssystem. K kompetens kostar normalt sett med än N.

Om vi ser på timpris kan det röra sig om nära 1000 kronor per timme när en kontrollant har K-kompetens. Det kan vara något att komma ihåg beroende på hur det ser ut med ventilationen. Men att spara på lägre kompetens kan givetvis inte ses som särskilt smart. Kompetensen får ju betydelse för felsökningen som i sin tur kan leda till att saker som höjer elräkningen upptäcks i tid.

När det ska justeras och lagas

Det som kan bli dyrt är de fel som upptäcks. Här finns det mycket att tjäna på att anlita OVK besiktning där de som besiktigar även kan justera. Då går det ju att få både besiktning och åtgärder i samma veva. Med samma företag som genomför kontroll och åtgärder finns det pengar att spara.

Det är också en fördel med flexibilitet. Om ni får ett förslag där ni ser vad åtgärder kommer att kosta går det ju att undersöka om det kan vara läge att själv ta hand om dessa för att spara pengar på justering och uppdatering av ventilationssystemet.

Vad kostar OVK för en lägenhet?

Vad kostar en energideklaration?

Vad kostar en energideklaration? När en bostad ska säljas måste det finnas en energideklaration för den. Det kostar omkring 2500 kronor att framställa denna deklaration.

Läs mer »
Vad är OVK?

Vad är OVK?

Vad är OVK? OVK står för obligatorisk ventilationskontroll. Det vill säga en kontroll av ventilationssystem som är obligatorisk enligt lag. Med OVK kan du ta

Läs mer »
Vad ingår i OVK?

Vad ingår i OVK?

Vad ingår i OVK? OVK besiktning är i första hand till för att undersöka ventilationssystemet som finns i byggnaden. Det här är en kontroll som

Läs mer »
Subscribe to our newsletter

Sign up to receive updates, promotions, and sneak peaks of upcoming products. Plus 20% off your next order.

Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue
Cozy lumox

Whether The Job Is Big Or Small, Our Experts Can Handle It.

Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Get in touch

872 Arch Ave.
Chaska, Palo Alto, CA 55318
hello@fixmen.com
ph: +1.123.434.965

Work inquiries

jobs@fixmen.com
ph: +1.321.989.645

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed